Sunt zile când nu pot sta locului și neapărat trebuie să fac ceva dulce, deși ar trebui să mă abțin cel puțin o perioadă :).
De mult timp nu am mai avut poftă de ciocolata, dar și când m-a apucat s-a cunoscut, am facut două tarte cu ciocolată și mascarpone care au dispărut in mai puțin de 24h.
Avem nevoie (pentru o tartă):
- 1 pachet biscuiți oreo (170gr)
- 50 grame unt (topit)
- o cutie mascarpone
- o cutie smântână dulce/ frișcă lichidă (250ml)
- 300 grame ciocolată neagră
- 3 linguri de miere (optional)
Instrucțiuni:
Blatul
1. Punem biscuiții intr-un robot de bucătărie și-i sfărâmăm.
2. Adăugăm untul topit și amestecăm bine.
3. Ungem o tavă cu unt, punem biscuiții sfărâmați și cu o spatulă nivelăm și formăm blatul pentru tartă.
4. Băgăm pentru 10 minute tava in cuptorul preincălzit (180 grade).
Crema
1. Intr-o oală punem pe foc frișca lichidă/smântână dulce (atenție să nu fiarbă).
2. Adăugăm ciocolata taiată bucațele și amestecăm până se topește, după care o lăsăm la răcit.
3. Când s-a răcit adăugăm și cutia de mascarpone și amestecăm cu mixerul 5-10 minute până se omogenizează.
4. Turnăm crema peste blat și băgăm tarta la cuptor timp de 45 de minute.
5. O putem servi după ce se răcește (dacă rezistăm tentației :))) ).
Dragilor și dragelor vă doresc un 1 Mai frumos și dulce!
Love,
A.
Photo credit: Barcan Cristian