Tort cu mascarpone și mousse de ciocolată

Revin pe blog după o lungă absență motivată spun eu (am un bebe de aproape 7 luni). Intre două alăptări și o repriză scurtă de somn am reușit să scriu rețeta acestui tort delicios și ușor de făcut, zic eu.

Pentru blat avem nevoie de următoarele ingrediente:

6 ouă
130 grame zahăr
100 grame făină albă + 50 grame făină migdale (dar puteți folosi doar făină albă)
45 grame cacao
1 praf de sare

Pentru insiropat:

zeama de la un compot, eu am folosit de vișine

Crema de mascarpone:

250 grame mascarpone
100 ml frișcă bătută
70 grame zahăr pudră

+ dulceață cireșe amari (o vom adăuga în strat peste cremă atunci când asamblăm tortul)

Mousse de ciocolată:

250 grame ciocolată 60-80% cacao
300 ml friscă lichidă

Pași de urmat:

Încingem cuptorul la 160°C. Pregătim o tavă de 22 cm în diametru pe care o ungem cu unt și o pudrăm cu făină sau punem hârtie de copt în ea.

Mixăm ouăle cu zahărul într-un bol mare timp de 10-15 minute. Se vor umfla foarte mult și deschide la culoare, asemănătoare cu o bezea.

Luăm o spatulă și încorporăm alternativ cacaua și făina, în 2 ture. Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 30 de minute, până ce blatul se desprinde ușor de pe marginile tăvii. Nu deschidem ușa cuptorului măcar 20 de minute. Scoatem tava din cuptor, iar după 10 minute răsturnăm blatul pe un grătar. Lăsăm la răcit complet.

Pentru cremă, mixăm brânza mascarpone cu zahărul, apoi adăugăm frișca bătută și omogenizăm.

Pentru mousse-ul de ciocolată, intr-o oală mică punem 200 ml friscă lichidă și o incălzim pe aragaz, atenție să nu fiarbă. Oprim focul. Peste frișca încălzită adăugăm bucățile de ciocolată și amestecăm până se topește ciocolata. Lăsăm la răcit. Separat intr-un bol batem cu mixerul 100 ml frișcă lichidă până se intărește și treptat adăugăm din crema de ciocolată răcită și continuăm să mixăm până obținem o spumă cremă. O dăm la frigider până pregătim tortul.

Pentru asamblare, feliem blatul pe jumătate. Așezăm un blat pe farfurie, îl însiropăm, așezăm crema de mascarpone și presărăm o parte din fructele din compot și un strat de dulceață. Punem și cealaltă felie de blat și ornăm cu mousse-ul de ciocolată.

Eu l-am lasat nefinisat pentru un aspect de naked cake.

Love,

A.

IMG_0896.JPG

IMG_0899.JPG

IMG_0886.JPG

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s