Crema picanta de conopida

Hello, hello,

Am constatat ca desi sunt o mare amatoare de creme de legume, pe blog nu am postat nici o reteta.

Odata cu venirea sezonului rece le fac tot mai des. Cremele de legume sunt o idee rapida pentru pranz sau cina si putem folosi cam orice legume avem prin frigider, in orice combinatie, asa ca experimentati fara frica! 🙂

Astazi va prezint reteta mea de crema de conopida.

Ingrediente:

  • o conopida mare sau 2 mai mici
  • un morcov
  • o ceapa
  • 100 ml smantana pentru gatit (La Dorna 15% grasime)
  • parmesan
  • 2 linguri ulei de masline
  • chili uscat
  • sofran
  • sare
  • piper

Instructiuni:

1. Curatam conopida de frunzele verzi, o spalam si o rupem in bucati mai mici.

2. Punem la fiert in apa cu sare conopida, morcovul taiat bucati si ceapa pentru aproximativ 30 de minute.

3. Apoi punem legumele intr-un blender pentru a le pasa.

4. Crema de legume rezultata o punem din nou pe foc, turnam smantana pentru gatit, adaugam uleiul de masline, condimentam dupa gust cu sare,piper si la final adaugam putin sofran si chili. O lasam aproximativ 10 minute pana da un clocot.

5. Daca nu vreti ca intreaga crema sa fie picanta adaugati chili doar inainte de a o servi.

6. Presarati parmesan dupa pofta inimii.

Pofta buna!

Love,

A.

Imagine

Imagine

Photo credit: Barcan Cristian

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s