Tarta cu praz si prosciutto

Daca tot m-am aprovizionat cu legume proaspete direct din gradina „soacrei” m-am hotarat sa fac o tarta cu praz, dar si putin prosciutto, dat fiind faptul ca iubitul meu este un mare carnivor si nu prea mananca legume fara putina carne. 🙂

Tartele sunt o o idee foarte buna pentru o cina rapida sau un mic dejun delicios si pot fi preparate cu orice aveti prin frigider.

Ingrediente:

Aluat:

  • 100 grame faina de grau integrala
  • 100 grame de faina alba
  • 1 ou
  • 100 grame de unt
  • putina sare
  • 4-5 linguri de apa rece

Umplutura pentru tarta:

  • 3-4 fire de praz
  • 500 grame ciuperci
  • 2 oua
  • 1 iaurt (5% grasime)
  • o rosie
  • 3 felii prosciutto
  • cascaval ras
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare:

Incepem cu aluatul

  1. Amestecam faina cu untul rece taiat cubulete, adaugam oul si presaram putina sare. Adaugam apa pentru omogenizare si mai amestecam de cateva ori. Il infoliem si-l bagam la rece timp de 30 de minute.

Continuam cu umplutura

  1. Curatam prazul si-l taiam rondele, curatam ciupercile si le spalam rapid intr-un jet de apa rece pentru a nu absorbi prea multa apa.
  2. Calim prazul si ciupercutele, punem si o crenguta de ciumbru, condimentam cu sare si piper dupa gust.
  3. Intr-un bol amestecam ouale cu iaurtul, punem si putin piper, apoi turnam compozitia peste legumele calite.
  4. Revenim la aluat si-l intindem intr-o tava unsa cu unt, peste care am pus o hartie de copt si-l dam la cuptor timp de 20 de minute la temp. de 180 grade. (cuptorul preincalzit)
  5. Lasam la racit aluatul, apoi turnam compozitia de praz si ciupercute si dam la cuptor pentru 20 de minute.
  6. Dupa cele 20 de minute scoatem tarta din cuptor, ornam cu rosii si prosciutto, gratinam cu cascaval si mai lasam la cuptor pentru inca 10 minute.

Cam asta este tot, va urez pofta buna si weekend placut!

Love,

A.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Photo credit: Barcan Cristian (Iubitul carnivor) 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s