Tort cu mac si ciocolata amaruie

Cu ocazia venirii in tara a unei persoane foarte dragi pe care nu am vazut-o de mai bine de 7 ani, mi-am zis ca trebuie sa fac ceva special. Si uite asa am decis sa fac acest tort cu mac si crema de branza. Sunt la prima incercare cu aceasta reteta si sper sa-i placa.

Nu este o reteta simpla, dar nici foarte complicata.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat:

  • 75 grame faina ovaz (puteti folosi doar alba)
  • 100 grame faina alba
  • 2 oua
  • 50 grame zahar brun
  • praf de copt (1/2 plic)
  • 75 grame unt
  • 4-5 linguri apa/ lapte

Pentru crema de branza:

  • 500 grame urda
  • 100 grame zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml smantana dulce (sau normala)
  • coaja de lamaie rasa (optional)
  • 2 oua

Pentru crema de mac:

  • 200 grame mac
  • 50 grame zahar brun
  • o lingurita esenta migdale
  • 2 oua
  • putin praf de copt
  • 4-5 linguri faina
  • 40 grame unt topit

Pentru decor am folosit ganache de ciocolata si niste zmeura. Pentru ganache aveti nevoie de:

  • 100 ml smantana dulce
  • 100 grame ciocolata neagra ( 85% cacao)

Si acum sa incepem sa preparam fiecare strat in parte ( blatul, crema de mac si crema de branza).

Incepem cu blatul:

Intr-un bol amestecam zaharul brun, cu cel vanilat si untul ( temperatura camerei), adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana obtinem o crema omogena. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat, alternand cu apa/ laptele si continuam sa mixam pana obtinem un aluat lipicios si omogen.

Urmeaza crema de branza:

In bolul de la mixer amestecam urda cu zaharul, apoi adaugam cele 2 oua si mixam pret de cateva minute. Treptat adaugam smantana dulce si coaja de lamaie si continuam sa mixam pana se omogenizeaza crema.

Trecem la crema de mac:

Macul il amestecam cu cele 2 oua, untul topit, esenta de migdale. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste mac.

Urmeaza asamblarea tortului

Ungem o tava rotunda (26cm) cu unt si o tapetam cu hartie de copt. Adaugam primul strat (blatul) si nivelam bine, peste el punem crema de mac si la final crema de branza. Introducem tortul in cuptorul preincalzit timp de 30- 40 de minute la temperatura de 180 grade. Ca sa verificati daca s-a copt faceti testul cu scobitoarea :).

Cat timp sta tortul la cuptor pregatim ganache-ul de ciocolata. Intr-o oala punem smantana dulce si o incalzim pe aragaz la foc mic ( atentie sa nu fiarba). Cand vedeti ca s-a incalzit presarati cubuletele de ciocolata si amestecati usor pana se topesc. Mai lasati cam 2-3 minute pe foc si amestecati continuu pana se omogenizeaza crema.

Scoateti tortul din cuptor si lasati sa se raceasca, abia apoi puteti turna ganache-ul. Ornati cu fructe de padure, zmeura, mac…ce aveti la indemena.

A se servi dupa ce sta la frigider cateva ore, recomandabil o zi!

Pofta buna!

Love,

A.

Photo credit: Barcan Cristian

Imagine

Imagine

Imagine

Reteta adaptata dupa Laura Adamache ( http://www.lauraadamache.ro/2012/04/tarta-cu-crema-de-branza-si-mac.html).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s