Paste Bolognese (reteta)

Dupa o lunga absenta de pe blog revin cu o reteta delicioasa de paste, si anume: paste bolognese.

Nu sunt o mare amatoare de carne, dar in excursia din Bologna, denumit si „orasul rosu”  am mancat niste paste rosii bolognese absolut delicioase si-am zis ca trebuie sa le incerc si eu.

Pentru 4 persoane avem nevoie de:

  • 320 grame tagliatele ( eu am folosit fusilli din grau dur )
  • 500 grame carne tocata de vita
  • 1 cutie rosii tocate
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • putin vin rosu
  • parmesan
  • o foaie de dafin
  • cimbru
  • boia dulce si iute
  • piper
  • sare

Pasi de urmat:

1.Fierbem pastele conform instructiunilor.

2.intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul.

3.Adaugam carnea tocata si o lasam pret de 20 de minute sa se rumeneasca.

4.Adaugam sucul de rosii, foaia de dafin, cimbrul, boiaua dulce si cea iute, sarea si piperul.

5. Adaugam vinul rosu si mai lasam pentru inca 15-20 de minute carnea la facut pentru a prelua din aromele condimentelor.

Cam asta ar fi tot, deci va urez POFTA BUNA!

P.S. A se servi cu parmesan din abundenta si un pahar de vin rosu. 🙂

La final si o poza, doua din orasul cu pricina. 🙂

Love,

A.

Image

Image

Image

Image

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s