Dor de vacanta, dor de Italia

Atunci cand imi este dor de frumusetea Italiei imi alin dorul cu o portie delicioasa de paste. Astazi am ales sa fac – Pasta alla verdura -.

Avem nevoie de:

  • 180 gr paste
  • 1 dovlecel
  • o cutie mica smantana pentru gatit
  • 100 gr gorgonzola
  • o mana de seminte de pin
  • parmezan
  • ulei de masline
  • ulei de trufe ( optional)
  • sare
  • piper

Pasi de urmat:

Fierbem pastele 8-10 minute, conform instructiunilor.

Curatam dovlecelul si-l taiem fasii cu ajutorul dispozitivului de curatat legume.

Intr-o tigaie turnam putin ulei de masline si calim 4-5 minute dovlecelul.

Adaugam smantana pentru gatit si bucatele aromate de gorgonzola.

Pentru o savoare aparte va recomand uleiul de trufe, 2-3 picaturi sunt suficiente pentru a transforma acest preparat intr-un rasfat culinar.

Condimentam dupa gust cu sare si piper si mai lasam sa fiarba pret de cateva minute.

Intr-o alta tigaie rumenim mugurii de pin pana devin aurii si crocanti si-i adaugam la final peste portia de paste frumos asezata in farfurie.

Totul pare sa fie gata 🙂

A se servi cu parmesan din belsug!

Pofta buna!

Love,

A.

Pasta alla verdura
Pasta alla verdura
Pasta alla verdura
Pasta alla verdura
Pasta alla verdura
Pasta alla verdura

Photo credit: Barcan Cristian

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s