Cheesecake cu dragoste

De mult incerc sa-mi fac putin timp pentru a posta reteta acestui desert usor si delicios. Nu sunt la prima incercare de a posta, dar laptopul mi-a jucat feste si s-a blocat in mijlocul procesului creativ :). Trecand peste aceste detalii tehnice va spun cu mana pe inima ca este pentru prima data cand incerc aceasta reteta si mi-a iesit mai bine decat ma asteptam. Aveam ceva emotii ca nu va iesi la fel de cremos si pufos ca cel de la restaurantele unde l-am testat, dar nu a fost asa. :).

Bun, acestea fiind zise pentru cheesecake avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru crema:

-500 grame urda proaspata

-250 grame crema de branza ( mascarpone/ philadelphia/ hochland natur)

– 4-5 linguri zahar brun

-esenta de vanilie/ migdale

-o cutie mica de frisca lichida

-2 oua

-Pentru blat:

-250 grame discuiti digestivi/ de ovaz

-150 grame unt

Pasi de urmat:

-sfaramam biscuitii, topim untul dupa care il turnam peste biscuiti, amestecand bine

-punem compozitia intr-o tava tapetata cu unt, peste care am pus hartie de copt pentru a nu se prinde de tava

-dam la cuptor timp de 15-20 de minute la temperatura de 180 grade (cuptorul sa fie preincalzit)

– amestecam urda cu crema de branza, zaharul si putina esenta

-preparam frisca conform instructiunilor

-intr-un blender punem branza, frisca, cele 2 oua si amestecam timp de 3 minute pana se omogenizeaza bine de tot compozitia

-scoatem din cuptor blatul, lasam sa se raceasca putin, dupa care turnam peste acesta crema

-bagam din nou la cuptor, tot la 180 de grade, timp de 45 minute

-cand vedem ca cheseecake-ul capata o culoare aramie inseamna ca este gata

-lasam sa se raceasca, dupa care dam la frigider peste noapte

Cam asta a fost tot, este mai simplu decat pare 🙂

Poate fi servit cu dulceata sau inghetata, de data asta am ales dulceata.

Pofta buna!

Love,

A.

Cheesecake

DSC_6006DSC_6011Felie de cheesecake

Photo credit: Barcan Cristian

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s